Terschelling Energie  Wie zijn wij?|Wat doen we?|Partners|Nieuws|Q&A|Word Lid

Terschelling Energie staat voor samen, lokaal en duurzaam. Terschelling Energie is daarom een coöperatie. Dit betekent dat de leden de eigenaren van de coöperatie zijn. De leden bepalen waar het ledenkapitaal en de winst van Terschelling Energie in wordt geïnvesteerd. Leden moeten een energieaansluiting op het eiland bezitten. Als lid van de coöperatie bepaal je dus mede hoe we Terschelling gaan verduurzamen. Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering beslissen we samen de koers van de coöperatie. Zo houden we het heft in eigen hand. Door eenmalig een aandeel t.w.v. €50 aan te schaffen, ben je al lid.

Naast leden kent Terschelling Energie ook klanten. Klanten van Terschelling Energie nemen stroom af bij Vandebron via Terschelling Energie. De coöperatie krijgt hiervoor per klant een vergoeding van Vandebron. Terschelling Energie biedt samen met Vandebron namelijk groene energie aan van bronnen in de buurt. Een windmolen in Leeuwarden, een zonnedak in Makkum en van ons eigen Zonnecollectief Terschelling. Zo weet je zeker dat je 100% groene energie in huis haalt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor je portemonnee. Daarnaast kwam Vandebron in 2016 als groenste en voordeligste uit de bus bij de Consumentenbond! Door klant te worden, steun je bovendien de Terschellinger energie coöperatie in het realiseren van nieuwe duurzame initiatieven. De winst van de coöperatie verdwijnt niet naar de wal, in de zakken of mooie auto’s van dure directeuren, maar blijft hier, op Terschelling!

Wie zijn wij?

Vele handen maken licht werk

Hessel Pettinga

Algemeen bestuurslid

Willemijn Steentjes

Coördinator Platform

Marc Boekeloo

Algemeen bestuurslid

Dirkjan van Schie

Voorzitter

Simon Kalf

Algemeen bestuurslid

Jacob Sil Ruige

Penningmeester

Jelle Cupido

Secretaris

Q&A Vraag & Antwoord

Lees verder

Door energie af te nemen via Terschelling Energie, doe je iets goeds. Voor het milieu, voor Terschelling en voor jezelf.

Overstappen

Ook jij kunt een bijdrage leveren aan duurzame energie op Terschelling. Word daarom lid van de Terschelling Energie.

Word lid