Zonnepark Hee 

Het zonnepark Hee is de eerste Terschellinger energiebron van Terschelling Energie. Maar liefst 1500 zonnepanelen gaan ca. 400.000 kWh stroom leveren voor zo’n 120 huishoudens op Terschelling. De panelen worden geplaatst op drie grote schuren en het weiland van Cor Langerak in Hee. Alle vergunningen voor de bouw van het zonnepark zijn afgegeven en de subsidie van de Rijksoverheid is toegezegd. Voor de realisatie van het park hebben we €477.000 nodig. We hebben op die totale investering een obligatielening uitgeschreven van €180.000.

80 leden doen mee met Hee en kochten een zonnepaneel!

Leden konden meehelpen ons eerste zonnepark te realiseren. Door middel van een obligatielening kon je als lid van TE het park mede financieren. Zo’n obligatie kostte €300 per stuk, ongeveer de waarde van een zonnepaneel. De obligaties hebben een rente van 4%. Het streefbedrag is inmiddels bereikt. Ben je net te laat, maar heb je nog wel interesse? Doe mee met ons volgende energieproject! Word lid van de cooperatie en we houden je op de hoogte van de ontwikkelingen!

Terschellinger zonnestroom

Direct van onze eerste eigen energiebron

Samen met Vandebron bieden we zonnestroom van Terschellingse bodem

Als begin 2018 het zonnepark in bedrijf is, kun je als klant stroom afnemen van de eerste Terschellinger energiebron. Word klant via onze website en meld bij aanmelding de actiecode TERSCHELLINGENERGIE. Dan heeft de cooperatie en dus het eiland er ook wat aan! Nieuwe klanten kunnen op onze website overstappen op de bron 'Zonnepark Hee'. Vandebron sluit dan verder het energiecontract met je af.

100% lokaal opgewekt

Terschelling Energie werkt sinds de oprichting in februari 2016 samen met VandeBron. Zonnepark Hee zal alleen via TE bij Vandebron te kiezen zijn als energiebron. TE is wederverkoper van groene stroom, bemiddelaar tussen VdB en onafhankelijke Terschellinger zonnestroom producenten en producent/leverancier van zonnestroom aan Vandebron. Vandebron is uniek op de energiemarkt, omdat de consument zelf kan bepalen van welke producent hij stroom geleverd wil krijgen! Ze is geen handelaar in stroom, maar een makelaar die geen winst maakt op de geleverde stroom (hoe meer jij gebruikt, hoe meer de meeste energiebedrijven verdienen). Vandebron werkt met een vastrecht constructie als verdienmodel.

Stap nu over op goede energie direct van de bron

Wil je ook groene stroom van Terschelling of een andere duurzame energiebron in de buurt? Stap nu over en reken snel uit wat het je oplevert. Pak je jaarverbruik erbij en je ziet in een oogopslag wat het je oplevert. Je krijgt na overstap altijd 14 dagen bedenktijd.

Voor elke klant die wij aandragen, krijgt Terschelling Energie een bijdrage van Vandebron. Hiermee kan TE nieuwe energieporojecten opzetten. Zo blijft je geld op het eiland en verdwijnt niet in de zakken van een (grote) derde partij. Je kunt bij aanmelding of overstappen bij het invullen van 'jouw gegevens' ook een actiecode invullen: TERSCHELLINGENERGIE. Op die manier ben je via ons klant bij Vandebron en maak je het eiland groener!

Door energie af te nemen via Terschelling Energie, doe je iets goeds. Voor het milieu, voor Terschelling en voor jezelf.

Overstappen

Ook jij kunt een bijdrage leveren aan duurzame energie op Terschelling. Word daarom lid van de Terschelling Energie.

Word lid