De Goede Zaak, sessies voor ondernemers
Masterclass Eten van de Toekomst voor Terschellinger koks
De Nieuwe Nederlandse Keuken is duurzaam, diervriendelijk, gezond en eigentijds. Albert Kooy is de initiator van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’. Verse groenten spelen de hoofdrol. Vlees wordt vaak als garnituur gebruikt. De Nieuwe Nederlandse Keuken gebruikt producten van de koude grond, uit eigen omgeving en van het seizoen. Zo zijn de gerechten minder belastend voor het milieu en kan de gast zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd. Tijdens de Masterclass zal Albert zijn principes toelichten en je inspireren om ermee aan de slag te gaan. Als deelnemer vragen we je de menukaart van je restaurant mee te nemen en alvast na te denken over wat je jouw visie is op het eten van de toekomst. Uiteraard zal Albert zelf ook wat beestachtig lekkers met groenten laten proeven!
Albert Kooy schreef twee boeken over zijn nieuwe Nederlandse keuken en zwaait de scepter in Restaurant Wannee in Leeuwarden.
Programma
13.30-14.00 uur Inloop met koffie en thee
14.00-14.30 uur Masterclass Albert Kooy: Eten van de Toekomst
14.30-15.00 uur Alle kaarten op tafel, creatie menu van de Toekomst
15.00-16.00 uur Presentatie van alle menu's, met elkaar in gesprek
16.00-17.00 uur Napraten & borrel
Koks die deze sessie willen bijwonen, kunnen contact opnemen met Willemijn Steentjes, via: willemijn@terschellingenergie.nl of 06-14046455. Max. 2 deelenemers per bedrijf.