Klanten van Vandebron & Zonnepark Hee 1

Stap over op groene stroom van Terschelling Energie

Zonnestroom van Hee

Onlangs hebben klanten van Vandebron die zonnestroom krijgen van ons zonnepark Hee een mail gehad. Hierin staat dat deze bron niet meer beschikbaar is vanaf 1 januari en klanten automatisch worden overgezet naar een andere zonnebron. Tijd voor ons om even wat toe te lichten.

Vandebron

De stroom die wij opwekken met onze bronnen, verkopen we aan een energiebedrijf. Toen we Hee 1 lanceerden in 2017, was onze toenmalige partner Vandebron daarvoor de beste partij. Zij kocht onze zonnestroom en verkocht die weer aan haar (onze) klanten. En omdat Vandebron werkt volgens een systeem waarbij je als klant zelf je bron kunt kiezen, kon je als klant kiezen voor ons zonnepark Hee.

Energie VanOns

In maart van dit jaar zijn we overgestapt naar een nieuwe partner, namelijk Energie VanOns. Via hen kunnen wij onze klanten 100% groene lokale energie bieden, opgewekt door bronnen van energiecoöperaties in het Noorden van het land. Je kiest als klant zelf geen bron, je weet gewoon zeker dat je energie krijgt van enkel lokale groene bronnen. Je wordt dus niet meer aan 1 bron gekoppeld.

We sloten destijds een inkoopcontract met Vandebron dat duurt tot 1 januari 2021. Daarna zijn we vrij om onze zonnestroom aan een ander energiebedrijf te verkopen. Wij kiezen ervoor om met ons complete zonnepark Hee 1 en Hee 2 bij te dragen aan de groene stroom die EvO biedt aan haar klanten.

Klanten van Terschelling Energie krijgen dus 100% lokale groene stroom van Energie VanOns, waarvan vanaf 1 januari 2021 een deel Terschellinger zonnestroom is! Als klant van Vandebron doe je ook heel groen, maar als eiland hebben we er minder aan. Energie VanOns geeft de winst namelijk terug aan de regio, zodat nieuwe duurzame projecten gerealiseerd kunnen worden. Zo vloeit er geen geld weg naar grote multinationals, maar profiteren we als eilanders ervan. Een unieke formule, die past bij onze missie om Terschelling zo snel mogelijk te verduurzamen.

Stap over

Overstappen naar Terschelling Energie is zo gepiept. Ben je nu klant bij Vandebron (of een andere leverancier) en wil je liever bij je eigen eilander coöperatie klant worden? Meld je aan via onze website en of stuur ons een mail en wij regelen je overstap. Check vooraf de einddatum van je contract, om boetes te voorkomen. Deze zijn overigens maximaal €125 per aansluiting (gas en elektra). Hoe korter je contract nog duurt, hoe lager de boete. Korter dan 1,5 jaar is €50 per product en vaak kan het uit, dus vul in en check.

Deel: