Online opening Zonnepark Hee 2

Levering zonnestroom vanaf 3 april

We zullen vanaf 3 april starten met de levering van zonnestroom van ons tweede zonnepark Hee 2. De lancering van het zonnepark vindt in verband met de Corona richtlijnen online plaats. Zonnepark Hee 2 bestaat uit 1044 panelen op het erf van Cor Langerak op Hee. Ze zijn de afgelopen maand gelegd op het weiland achter de loodsen van de eigenaar. Genoeg om zo’n 120 huishoudens te voorzien van 100% groene stroom.

“De afgelopen tijd hebben we samen met het voltallige bestuur van TE hard gewerkt aan de realisatie van het park.” aldus Jacob Sil Ruige, die samen met Piet Sippens Groenewegen de directie vormt van Hee 2 BV. “Gelukkig kunnen we gebruik maken van de bestaande leidingen en transformatorhuisje van Hee 1, maar evengoed vraagt het opzetten van zo’n groot park veel uitzoekwerk en overleg met gemeente, Liander en Masters in Solar, die de installatie aanlegt. Oud bestuurslid Simon Kalf is er in 2018 al mee gestart na de lancering van Hee 1. Daarom krijgt hij een belangrijke rol in de lancering van Hee 2.”

Opening

De opening van het zonnepark zal plaatsvinden op 3 april. Hoe dat precies gebeurt, houden we nog even geheim. “We zullen volgende week in de Terschellinger laten weten hoe we dat gaan doen,” aldus Ruige, “Leden van onze nieuwsbrief kunnen bovendien een mail verwachten.”

Zonnestroom

Straks zal de stroom van het zonnepark aangeboden verkocht worden aan Energie VanOns. Klanten van Terschelling Energie krijgen 100% lokale groene stroom van Energie VanOns, waarvan nu een deel dus ook Terschellinger zonnestroom is. Het veld levert straks ca. 380.000 kWh zonnestroom op. Daarmee besparen we bovendien 246.000 kg CO2 uitstoot en dragen we dus direct bij aan de doelstelling van Terschelling om in 2023 49% minder CO2 uit te stoten.

Deel: