Oproep voor deelname aan twee zonnedaken

Nieuwe 'postcoderoos' projecten op Terschelling

Enkele Terschellinger ondernemers hebben hun bedrijfsdak beschikbaar gesteld aan de coöperatie om zonnepanelen op te plaatsen. Met behulp van de exploitatiesubsidie van de overheid SCE, Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (voorheen heette dat de postcoderoos regeling) kunnen we deze projecten uitvoeren. We moeten hiervoor uiterlijk op 1 april een subsidie aanvraag indienen. Leden van de coöperatie kunnen financieel deelnemen tegen een aantrekkelijk rendement. Om goed te kunnen inschatten of deze projecten haalbaar zijn willen we graag weten hoeveel belangstelling hier voor is van onze leden.

Leden moeten een energieaansluiting hebben op Terschelling om te kunnen participeren. Het gaat over ongeveer 400 zonnepanelen (verdeeld over twee bedrijfsdaken). De kosten van een participatie bedragen 300 euro (je mag natuurlijk meer participaties aanschaffen), met een geschat rendement van 3 procent. De looptijd bedraagt 15 jaar. We hebben minimaal 25 leden nodig om de projecten te kunnen uitvoeren.

Gezien de strakke deadline, willen we je vragen om voor maandag 28 maart te laten weten of je mee wilt doen! Ben je nog geen lid? Word dat meteen via onze website en geef meteen door hoeveel je wil investeren in het SCE project!

Voor vragen, neem gerust contact met ons op via de mail.

Deel: