Stijging energieprijzen

Je kunt er op dit moment niet omheen; de sterk stijgende energietarieven. Hiervoor zijn een aantal oorzaken, waarvan het tekort aan aardgas in Europa de belangrijkste factor is. Energie VanOns stuurde 12 oktober onderstaande tekst naar haar klanten, als toelichting op de situatie.

In de Telegraaf verscheen dit weekend al een artikel waarin staat dat de grote energiebedrijven in ons land elke poging staken om nieuwe klanten binnen te halen. Het aanbod neemt in rap tempo af. Vrijdag liepen de tarieven voor levering van gas en stroom op jaarbasis richting de 4.000 euro, het dubbele van wat jarenlang gangbaar was. Vattenfall en Eneco hebben al hun aanbiedingen van de vergelijkingssites gehaald. Een woordvoerder van Vattenfall legt uit dat klanten die willen overstappen naar een van de grote energiebedrijven alleen kunnen kiezen voor 3- of 5- jarige contracten. Budget Energie biedt volgens de prijsvergelijkers alleen contracten aan die ingaan op 1 april 2022. Prijsexpert Tomas Bleker (Pricewise) en Sanne de Jong (Gaslicht.com) durven geen concreet advies meer te geven aan consumenten. De Jong: "De situatie is zo veranderlijk

Afgelopen vrijdag is een mail naar alle bij ons aangesloten energiecoöperaties gestuurd over de ontstane situatie bij Energie VanOns. Omdat we aanvankelijk onze prijzen niet hadden verhoogd stonden we bovenaan bij Gaslicht.com. Hierdoor stroomden de aanvragen in record tempo binnen. Mensen willen nog meeliften op de lage prijzen. Veel van de aanvragen die we binnenkregen waren voor een maandelijks opzegbaar variabel contract. Als gevolg van deze enorme toestroom hebben we vrijdag besloten de aanmeldstraat tijdelijk van de site te halen en de tarieven voor zowel een 1-jaar vast contract als variabel contract te verhogen. De vaste tarieven hebben we deze maand al 2 keer moeten verhogen. De variabele tarieven wijzingen normaal twee keer per jaar. Op 1 januari en 1 juli veranderen deze tarieven. Door de uitzonderlijke marksituatie zijn we helaas ook genoodzaakt om de variabele tarieven per 9 november te verhogen. Dit is geheel conform onze algemene voorwaarden, artikel 19. De klanten met een variabel contact zijn hierover geinformeerd afgelopen vrijdag. Klanten met een vast contract (een jaarcontract) behouden de tarieven zoals afgesproken totn het eind van hun contract.

Duimpje omhoog voor financiele positie Energie VanOns

In de media circuleren berichten over het mogelijk omvallen van kleinere energieleveranciers. We hebben al van meerdere cooperaties vragen gekregen over de financiele positie van Energie VanOns. We kunnen jullie allemaal gerust stellen wat er is zeker geen sprake van het omvallen van Ons Energiebedrijf.
De Consumentenbond heeft onze solvabiliteit en liquiditeit berekend. In de rapportage voor de financiële gezondheid wordt gewerkt met duimpjes: goed, twijfel en slecht. Ook geven ze een indicator voor de transparantie en communicatie. Ze hanteren drie labels: goed, twijfel en slecht.
Voor Energie VanOns is dat 'goed'!

Heb je vragen?

Op de website van Energie VanOns staan onder de verschillende blokjes een rijtje vragen over de stijgende energieprijzen. Kijk hier voor alle Veelgestelde Vragen

Deel: