Terschelling Energie stapt over

Lokaal opgewekte groene energie van Energie VanOns

Terschelling Energie stapt na drie jaar samenwerking met Vandebron over op Energie VanOns. De eilander energiecoöperatie sluit zich hiermee aan bij een noordelijke samenwerkingsverband van bijna honderd energiecoöperaties. Energie VanOns biedt groene stroom aan haar klanten, deels opgewekt door eigen duurzame energiebronnen in Friesland, Groningen en Drenthe.

Energie VanOns is in 2014 opgericht door de koepelorganisaties van de drie noordelijke provincies: Ús Koöperaasje, Drentse Kei en Groninger Energie Koepel. Ze levert lokaal opgewekte stroom van bijna honderd energiecoöperaties. De winst die ze maken, geven ze terug aan de regio. Alles wat er onder de streep eventueel overblijft vloeit terug naar lokale initiatieven op het gebied van duurzame energie. Dat vindt het bestuur van TE beter passen bij haar missie. Toen het einde van het contract met Vandebron in zicht kwam, was overstappen daarom een logische stap.

Huidige klanten van TE kunnen rustig hun contract bij Vandebron uitzitten en daarna overstappen. Het belangrijkste voor TE is dat je groene stroom in huis haalt bij een van de leveranciers uit de top 10 van de Wiselist. Nieuwe klanten van Terschelling Energie, krijgen straks dus groene stroom van Energie VanOns, nummer twee op de Wiselist.

De drie peilers van Terschelling Energie blijven ongewijzigd, nl. Besparen, (Groene Stroom) Leveren en Opwekken. In samenwerking met de Gemeente Terschelling blijft TE bespaarprojecten en -campagnes opzetten voor particulieren en bedrijven. De plannen om Zonnepark Hee uit te breiden zijn daarnaast in volle gang, waarmee de eigen Terschellinger energiebron straks aan nog eens ruim 100 huishoudens zonnestroom kan leveren.

Stap nu over!

Deel: