TE verwelkomt ruim 100 nieuwe klanten

Weer een stap dichter bij een duurzaam Terschelling

Terschelling Energie heeft de afgelopen weken ruim 100 nieuwe klanten welkom mogen heten Vanaf 8 september zijn vooral bewoners van Terschelling, maar ook bezoekers overgestapt op de 100% duurzame Nederlandse stroom van Vandebron. Daarnaast sloten ook tientallen nieuwe leden zich bij de energie coöperatie aan. “Dit is weer een stap dichter bij een duurzaam Terschelling,’ aldus bestuurssecretaris Jelle Cupido. “Dankzij al deze steun kunnen wij verder werken aan nieuwe Terschellinger energiebronnen.”

Terschellinger zonnestroom

In de afgelopen week zijn twee nieuwe bronnen toegevoegd aan het Terschellinger Zonnecollectief. Zowel Jeroen Dijksman als Guido Hogerheijde uit Hoorn hebben zonnestroom over, die zij vanaf het eind van de maand kunnen aanbieden in het collectief. Iedereen die meer zonnestroom op zijn of haar dak opwekt dan verbruikt kan dat tegen gunstige tarieven leveren aan het zonnecollectief. Andere eilander huishoudens kunnen deze stroom weer afnemen.

Nieuwe zonnebron

Speciaal voor de campagne sloot Vandebron een nieuwe bron aan, nl. zonnestroom van Henk en Lammy uit Makkinga. Daarnaast kunnen klanten via TE ook voor windenergie kiezen van windmolens Xander of De Fisker bij Leeuwarden. Iedereen kan klant worden van Terschelling Energie, bewoner en bezoeker. Via de website van de coöperatie kun je een bron kiezen.

Terschellinger Duurzame Huizenroute

De Maand van de Zon loopt nog tot 10 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid. De Hema, Multimate, Expert, Blokker en EP Ruijg hebben een speciale duurzame aanbieding tot die datum. Samen met Bakker Installaties, Zonnestroom Terschelling, Ruijg Installaties, Groenpand, Terschelling Techniek, Ben Pleijzier en Mast Installaties biedt TE ook deze week nog een zonnepanelen actie. In november organiseert TE een nieuwe campagne. Ze zal dan onder andere op 12 november samen met de gemeente een Terschellinger Duurzame Huizenroute presenteren.

Deel: