Zonnestroom over? Lever het aan ons Terschellinger zonnecollectief!

Gegarandeerd 10,5 cent per kWh verdienen

Terschelling heeft sinds de lancering een heus eigen zonnecollectief. Het eerste lokale zonnecollectief in Nederland! Via ons zonnecollectief kun je de zonne-energie die je op jaarbasis extra opwekt, verkopen aan andere huishoudens. Heb jij juist energie nodig? Bij ons zonnecollectief koop je je zonne-energie voordelig en lokaal. Alle beetjes helpen, dus heb je zonnestroom over? Meld je dan aan voor het Terschellinger Zonnecollectief!

Ik heb zonnestroom over

Via een zonnecollectief van Vandebron verkoop je de zonne-energie die je op jaarbasis extra opwekt aan andere huishoudens. GagVoor ieder kilowattuur dat je verkoopt, ontvang je gegarandeerd 10,5 cent. Vandebron maakt hier geen winst op. Daarnaast krijg je ook 50% korting op je vaste leveringskosten en betaal je slechts €3,13 per maand. Zo krijg jij een betere prijs voor je zonne-energie en kunnen wij samen nóg meer huishoudens van goeie energie voorzien.

Zonne-energie kopen: hoe werkt het?

Via een zonnecollectief van Vandebron koop je de zonne-energie die andere huishoudens extra opwekken. Je betaalt precies het bedrag dat jouw producent ervoor ontvangt, plus de overheidsheffingen. Omdat de stroomprijs iets hoger ligt, krijg je 50% korting op je vaste leveringskosten en betaal je slechts €3,13 per maand. Zo ben je tot een jaarverbruik van 1350 kilowattuur alsnog voordeliger uit op een zonnecollectief én maken we samen het positieve verschil in jouw buurt!

Terugleveren of meedoen aan het zonnecollectief

Als je op jaarbasis meer zonne-energie opwekt dan je verbruikt en je dus een producent van goeie energie bent, dan kom je in aanmerking voor een terugleververgoeding. Met deze terugleververgoeding koopt Vandebron de energie die jij overhoudt.

De opbouw van het tarief van een kilowattuur is van belang om zicht te krijgen op de hoogte van deze terugleververgoeding. Wanneer je bijvoorbeeld een enkeltarief van €0,2181 afrekent dan is dit als volgt opgebouwd:

Levering enkeltarief: €0,0570

Overheidsheffingen: €0,1063

BTW (21%) €0,0379

Per kWh (incl. BTW): €0,2181

Het leveringstarief is het bedrag dat aan de energiebron wordt uitgekeerd. De andere onderdelen zijn overheidsheffingen: Energiebelasting en ODE (opslag duurzame energie). Over deze som wordt 21% BTW gerekend. Zo komt het tarief van een kilowattuur tot stand. Op het moment dat je gaat salderen, dan betekent het dat je opgewekte zonne-energie de complete €0,2181 ‘waard’ is. Je saldeert namelijk niet alleen de levertarieven, maar ook de overheidsheffingen.

Wanneer je meer stroom opwekt dan je verbruikt, dan krijg je de overheidsheffingen helaas niet uitgekeerd. Over het algemeen geldt de regel dat je kale levertarief ook het tarief is waarvoor je energieleverancier de stroom terugkoopt. Omdat het verkopen van je overtollige zonne-energie aan onze energiebronnen geen zoden aan de dijk zet, hebben we samen met Vandebron het Terschellinger Zonnecollectief opgezet. Daar ontvang je maar liefst €0,105 per kilowattuur die je over hebt. Even ter vergelijking: de energiebron in het bovengenoemde voorbeeld krijgt €0,069 (incl. BTW) voor zijn geproduceerde kilowattuur.

Informatie & aanmelden

Wil je meer weten over ons zonnecollectief of je aanmelden, mail dan naar info@terschellingenergie.nl en we helpen je graag!

Deel: