Welkom Martien en Floor!

Nieuwe bestuursleden versterken TE

Vanaf deze maand zullen twee nieuwe leden het bestuur van Terschelling Energie komen versterken, namelijk Martien Verduijn en Floor Lagerwij. Floor is voorzitter van de Terschellinger strandzeilvereniging en de afgelopen jaren werkzaam geweest voor de gemeente Terschelling. Hij ging onlangs met pensioen en wil zich graag blijven inzetten voor de verduurzaming van Terschelling. "iets wat je duurzaam hebt verkregen, geeft meer voldoening," is zijn devies. Floor wil zich als algemeen bestuurslid hard maken voor de klantenwerving en elektrisch bagagevervoer. Martien werkte jaren voor de provincie Fryslan als projectadviseur Streekwurk en heeft haar baan ingeruild voor de camping van haar ouders, die ze officieel per 1 januari 2020 nu samen met haar partner Ilmar Wessels runt. Martien zal bij TE als penningmeester aan de slag gaan en zich daarnaast inzetten voor de vergroening van de particluiere markt.

Ook Willemijn Steentjes is weer teruggekeerd bij TE en heeft sinds het voorjaar van 2020 de marketing en communicatie weer opgepakt. Zij was in 2016 een van de oprichters van de energiecooperatie en heeft tot april 2018 de functie van platformcoordinator vervuld. Ze runt met haar man Flang Cupido een B&B en kookstudio in Hoorn en is eind juni aangesteld bij de gemeente als Energiecoach voor de ondernemers op Terschelling.

Afscheid

Met het aantreden van deze nieuwe bestuursleden nemen we afscheid van Hessel Pettinga en Dirk-Jan van Schie. Hessel heeft de afgelopen twee jaar onder meer de nieuwsbrieven, website en social media bijgehouden. Zijn werk aan de wal kan hij helaas niet meer combineren met zijn bestuurstaken. Dirk-Jan kan door zijn drukke baan bij VMBO 't Schylger Jouw niet meer zoveel tijd steken in de projecten van TE als nodig is, dus verruilt hij zijn functie voor een nieuwe in de Raad van Commissarissen. Jan Hoogstra was vorig jaar al benoemd tot commissaris. Hij is partner van een accountants- en belastingadvieskantoor in Amsterdam en daarnaast bestuurslid van Stichting Vrienden van Oerol. Jeno Obendorfer en Martin Boekeloo gevenna vier jaar advies en ondersteuning het stokje door aan Jan en Dirk-Jan.

Meer weten over wie wat doet bij TE, ga naar Wie zijn wij!

Deel: