Zonnepark Hee 2 

Sinds 3 april 2021 levert Hee 2 aan ruim 1o0 huishoudens zonnestroom van Terschelling. De uitbreiding van ons zonnepark met Hee 2 omvat een tweede Veldsysteem van 1044 PV panelen die aan de westzijde van het huidige veld geplaatst worden in Oost-West opstelling. De panelen hebben elk een vermogen van 370 Wp, dus een totaal vermogen van 386.000 Wp. Dit zou tot een productie van ca. 380.000 kWh moeten leiden.
Samen leveren Hee 1 en Hee 2 ruim 800.000 kWh op. Dit betekent een vermindering in CO2 uitstoot van maar liefst 445 ton per jaar. Zo dragen we mooi bij aan de doelstelling van de gemeente om in 2023 49% minder CO2 uit te stoten.

Online opening Hee 2

Op zaterdag 3 april vindt om 20.30 uur de feestelijke online opening plaats. Samen met Terschelling TV en wethouder Sietse Haringan hebben we zo toch een manier bedacht om dit heugelijke feit met jullie te delen. Kijk via deze link naar de bijzondere opening van Zonnepark Hee 2.

100% crowdfunding

De uitbreiding van Zonnepark Hee is op 1 april voltooid. We hebben hiervoor een nieuwe BV opgericht, getiteld Zonnepark Hee Fase 2. De installatie is door Masters in Solar gedaan. Om het park te kunnen realiseren hadden we €246.000 nodig. We hebben die volledig middels crowdfunding onder onze leden begin december 2020 gerealiseerd!

Stap over op Zonnestroom van Hee 2

Vanaf 3 april kun je profiteren van de zonnestroom van ons tweede zonnepark. Als je klant wordt van Terschelling Energie, krijg je namelijk 100% lokale groene energie in huis via onze partner Energie VanOns. Zij leveren pure lokaal opgewekte groene energie iopgewekt door lokale cooperaties in het Noorden van het land, waaronder dus onze eigen zonnestroom van Hee 1 en 2! Word ook klant en stap nu over op goede energie VanOns!

Stap over op lokaal opgewekte groene stroom. Word klant van Energie VanOns.

Overstappen

Investeer in een duurzamer Terschelling. Word lid van Terschelling Energie.

Word lid