Culinaire Waddenweken 2023

21 oktober t/m 26 november 2023

Culinair Waddenweken: Een feestmaand voor al het lekkers uit het waddengebied.

Samen met horecabedrijven en producenten worden tussen 21 oktober en 26 november 2023 de Culinaire Wadden Weken gevierd. Op Terschelling starten we al op 13 oktober in verband met de start van onze eilander herfstvakantie. Je kunt de smaak beleven van de Wadden langs het gehele Waddenzee UNESCO Werelderfgoed, de zilte smaak proeven van oesters en zilte groentes, genieten van schelpen uit de Waddenzee en luisteren naar de verhalen van boeren, slagers, kaasmakers, tuinders en chefs.

Lokale producenten en chefs werken samen om een unieke smaakbeleving te creëren. Dat is niet alleen goed voor de ondernemers en de regio maar ook voor het klimaat, vanwege de lagere ecologische foodprint van de lokale producten. Deelnemende chefs van Terschellinger restaurants en cateraars maken een speciaal gerecht of menu, dat ze exclusief tijdens de waddenweken serveren. De menu's bestaan uit hoofdzakelijk lokale ingrediënten en veel seizoensgroentes. Lokaal en duurzaam: dát zijn de kernwaardes van de Culinaire Wadden Weken.

Wanneer bekend is welke restaurants op Terschelling meedoen, kun je dat hier lezen en ontdekken!