De coöperatie

Terschelling Energie is een coöperatie voor en door Terschelling

Samen maken we Terschelling groener

Het doel van Terschelling Energie is het samen verduurzamen van de energievoorziening op het eiland. Dit doen we door lokaal opgewekte groene energie te leveren, door te besparen en door zelf groene energie op te wekken. Van de energie die we met z’n allen gebruiken willen we een zo groot mogelijk deel zelf opwekken. We gaan ons eerst zoveel mogelijk richten op het uitbreiden van het aantal zonnepanelen op het eiland.

Hierbij voelen wij ons gesteund door het Uitvoeringsprogramma Samen Duurzaam 2018-2022. Hierin staan de plannen van de gemeente ism eilander partners om de CO2 uitstoot in 2023 met 47% omlaag te brengen.

Leveren

Terschelling Energie biedt samen met Energie VanOns groene energie aan van lokale bronnen. Zo weet je zeker dat je 100% groene energie in huis haalt. Door klant te worden, steun je bovendien de Terschellinger energie coöperatie. De winst van de coöperatie verdwijnt niet naar de wal, maar wordt op Terschelling gebruikt voor het realiseren van nieuwe duurzame initiatieven.

Besparen

Alle energie die je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken. Besparen is de goedkoopste manier van verduurzamen. Door eenvoudige aanpassingen kun je vaak veel gas, water en elektra besparen. Op ons platform vind je allerlei tips om zowel op gas als op stroom te besparen. Tijdens onze campagnemaanden bieden we samen met lokale leveranciers voordelige besparingsmiddelen. Terschelling Energie helpt je graag op weg bij de aanschaf van warmtepompen, zonnepanelen of andere duurzame oplossingen in huis of je bedrijf.

Opwekken

Ons eerste eigen energiebron is een zonneveld op een voormalig boerenerf in Hee. Daarmee gaan we zelf zonnestroom produceren en leveren aan ca. 240 huishoudens. Leden van de coöperatie konden een obligatie kopen in het zonneveld met een aantrekkelijke rente. Klanten van TE krijgen dus ook stroom van ons eigen zonnepark!