Duurzame dag op ‘t Schylger Jouw

Samen met gemeente Terschelling en het Instituut voor Natuureducatie (IVN) organiseerde ‘t Schylger Jouw – in het kader van de lessen burgerschapsvorming – op woensdag 6 oktober een ‘duurzame dag’.

We-Energy Game
Voor alle leerjaren bestond de dag uit meerdere onderdelen zoals het spelen van de ‘We-Energy Game’ die de discussie over de energietransitie op gang brengt en bewustwording hierover bij de spelers creëert. De spelers, die de rollen: mensen, planeet, productie, winst, balans en wetgeving vertegenwoordigen, konden duurzame energiebronnen op een kaart plaatsen van bijvoorbeeld het lokale dorp of stad. Deze plaatsing van de duurzame energiebronnen heeft effect op de score van iedere rol en door samen te werken moest er een totaal hoeveelheid punten worden behaald.

Alle leerjaren
Zo ontwikkelde leerjaar 1 plannen voor een duurzamer schoolgebouw, leerjaar 2 had de opdracht om Terschelling, in gevaar door zeespiegelstijging en bodemdaling, te redden van de ondergang, leerjaar 3 onderzocht de voor- en de nadelen van bepaalde vormen van energie en voor leerjaar 4 stond de dag in het teken van loopbaanoriëntatie en duurzaamheid.

€4000,- voor het winnende idee
Wethouder Sietse Haringa had goed nieuws voor het winnende idee: de groene muur en de moestuin bij de school van het eerste leerjaar, voor dit idee werd 4000 euro beschikbaar gesteld. Daarnaast wordt er een film gemaakt van deze duurzame dag, die als goede voorbeeld dient voor de duurzame dag die de gemeente eind dit jaar voor het hele eiland wil gaan houden.

Meer lezen? Klik hier voor het online nieuwsbericht van ‘t Schylger Jouw. Ook heeft hierover een artikel gestaan in de Terschellinger, editie 1866.

Deel: