Stayokay Terschelling wint Plasticvrij Award

De Plasticvrij Award 2021 valt onder de Gaia Green Awards en werd in dit jaar ook voor het eerst uitgereikt tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op dinsdag 21 september. Duurzaamheidscoördinator Mirjam Kiestra en Albert Wiegman, hostelmanager van Stayokay Terschelling, waren de gelukkigen om de allereerste Plasticvrij Award in ontvangst te nemen.

Omdat de reductie van plastic de laatste jaren een steeds groter maatschappelijk thema is geworden, is deze nieuwe award door de organisatie van Gaia Green Awards in het leven geroepen. De Plasticvrij Award zal vanaf nu jaarlijks worden uitgereikt aan de horecalocatie die koploper is op het gebied van het uitbannen van plastics.

Met het oog op duurzaamheid wordt het gebruik van plastic sterk gereduceerd bij Stayokay Terschelling. Dit hostel is een van initiatiefnemers en kartrekkers om Terschelling plasticvrij te maken in 2025. Daarnaast doet dit hostel jaarlijks mee aan georganiseerd strandjutten en zijn er wekelijks cleanup dagen. “We zijn heel trots heel trots op de rol die Stayokay Terschelling in deze duurzame activiteiten speelt en de bekroning van die inzet met de Plasticvrij Award 2021”, aldus Albert Wiegman.

Meer lezen? Klik hier voor het online nieuwsbericht van Stayokay Terschelling. Ook heeft hierover een artikel gestaan in de Terschellinger, editie 1865.

Deel: