Zonnedaken op bedrijfspanden

Samen zonnestroom opwekken met je buren

Twee Terschellinger ondernemers hebben hun bedrijfsdak beschikbaar gesteld aan de coöperatie om zonnepanelen op te plaatsen. Met behulp van de exploitatiesubsidie van de overheid SCE, Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (voorheen heette dat de postcoderoos regeling) kunnen we deze projecten uitvoeren. We hebben hiervoor op 1 april 2021 i.s.m. Ecoop een subsidie aanvraag ingediend en dit najaar toegekend gekregen. Er zijn nog twee geintereseerde ondernemers met gunstige daken. Deze projecten zullen we begin 2022 verder oppakken en voorbereiden voor de volgende aanvraag periode (waarschijnlijk april 2022).

Deelname maakt de opwek van groene energie op het eiland mogelijk

Leden van de coöperatie kunnen financieel deelnemen tegen een aantrekkelijk rendemment. Leden moeten een energieaansluiting hebben op Terschelling om te kunnen participeren. Het gaat over ongeveer 400 zonnepanelen (verdeeld over twee bedrijfsdaken). De kosten van een participatie bedragen 300 euro (je mag natuurlijk meer participaties aanschaffen), met een rendement van 3 procent. De looptijd bedraagt 15 jaar. We hebben minimaal 15 leden per project nodig om ze te kunnen uitvoeren.

Als je wil deelnemen, stuur dan graag een reactie per mail met daarin vermeld voor welk leningsbedrag je wil meedoen en wat je postcode is. Zodra wij weten dat één of beide projecten gerealiseerd kan worden berichten we je nader.

Nog geen lid van TE? Schrijf je nu in!

Deel: