Doe een energiescan

Met korting van de gemeente

Wil je je bedrijf verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben je benieuwd waar het energieverbruik in jouw bedrijf nu werkelijk in zit? Of ben je een grootverbruiker en wil je voldoen aan de wettelijke verplcihtingen? Begin bijvoorbeeld eens met het laten maken van een energiescan of energiebesparingsonderzoek. Een simpele maar degelijke start om je bedrijfspand te verduurzamen.

MKB Energiescan
Wat kun je verwachten als je een energiscan laat maken? Een onafhankelijke energie expert maakt een afspraak met je, loopt met je door je bedrijfspand en neemt alles met je door.

 • In een handig rapport en een duidelijk gesprek krijg je alle tips om:

  • energie te besparen
  • je gasverbruik af te bouwen
  • zelf energie op te wekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen
  • de eerste stappen te zetten voor verduurzaming van je wagenpark
  • duurzame energie in te kopen
 • In dit energieadvies worden ook alle fiscale regelingen en subsidies meegenomen
 • Je weet dan ook precies wat de verschillende maatregelen kosten én opleveren
 • Met dit rapport kunt u direct maatregelen nemen of offertes opvragen

Zo heb je snel en voordelig een handig naslagwerk voor als je toe bent aan vervanging van je CV-ketel of verbouwing of verkoop van uw pand. Je energie expert blijft boevndien je vraagbaak. Een superhandig uitgangspunt dus om de juiste stappen te zetten voor de toekomst van je bedrijf.

De kosten voor deze scan bedragen normaal €795, waarvan de gemeente €455 bijdraagt. Voor maar €350 ontvang je een uitgebreid rapport, waarmee je eenvoudig aan de slag kunt. Ben je benieuwd of de MKB Energiescan wat voor jouw bedrijf is? Neem dan contact op met Energie voor MKB via info@energievoormkb.nl of 088-4040333

Energiebesparingsonderzoek

Een energiebesparingsonderzoek van Ekwadraat maakt inzichtelijk welke kansen er voor je bedrijf zijn om energie te besparen. In onderzoek wordt de energiehuishouding van je bedrijf in kaart gebracht. Daarbij wordt eerst de huidige situatie onderzocht. Vervolgens wordt bekeken welke energiebesparende maatregelen in je bedrijf mogelijk zijn. Hierbij wordt er ook gekeken naar de maatregelen van de Erkende Maatregelenlijst (EML).

Je ontvangt een rapportage met daarin alle relevante besparingsopties. Bij de beschrijving van deze opties worden de bijbehorende investeringskosten en de terugverdientijden uiteengezet. Daarnaast wordt inzichtelijk gemaakt welke mogelijkheden er zijn voor duurzame opwek van je energiebehoefte met bijvoorbeeld zonnepanelen.

Vanuit het Activiteitenbesluit van de Wet milieubeheer kunnen bedrijven met een hoog verbruik (50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m³ aardgas) verplicht worden gesteld om een energiebesparingsonderzoek (EBO) uit te voeren. Met dit onderzoek ben je voorbereid op de toekomst!

Ga naar we website van Ekwdraat voor meer informatie over dit onderzoek of bel 088-4000 500

Deel: