De Goede Zaak

Sessies over samen duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is een goede zaak. Niet alleen voor het milieu, een schone toekomst voor onze partners en toekomstige klanten, maar ook voor de portemonee. Tijdens een aantal sessies met ondernemers zet energiecoach Willemijn Steentjes verschillende ondernemers en deskundige in het spotlicht over hun successen en uitdagingen. Zo worden een aantal goede zaken besproken en vooral kennis en ervaring met elkaar gedeeld. We praten over innovaties, investeringen, besparingen, hindernissen en ambities en nemen een aantal cases onder de loep. Aan het eind van de bijeenkomst gaat iedereen geinspireerd, geinformeerd en met een aantal handvatten naar huis, om daarna zelf makkelijker aan de slag te kunnen.

Tijdens de Week van de Duurzaamheid staan er drie Goede Zaken op het programma!

Eten van de Toekomst

Een masterclass van chefkok en oprichter van de Nieuwe Nederlandse Keuken Albert Kooy. Restauranteigenaren en chefs zijn welkom om meer te weten te komen over de 5 principes van de nieuwe nederlandse keuken, hun kaarten op tafel te gooien en met elkaar te praten over het eten van de toekomst.

Festivals, zelfvoorzienend en circulair

Een inspiratiesessie met technisch producent van ITGWO Govert Reeskamp en event engineer Peter-Richard Beeksma over de uitdagingen van het duurzaam organiseren van evenementen op locatie. Voorzieningen, logistiek, transport, energiegebruik, voedsel en afvalverwerking komen aan bod.

Blauwe Diesel op Terschelling

Energiedeskundige Bouwe de Boer en ervaringsdeskundige Klaas Nagtegaal delen kennis en ervaring met het gebruik van HVO -ook wel blauwe diesel genaamd- als brandstof op weg naar een groener transport van goederen en vervoer van gasten. Ook andere niet-fossiele brandstoffen, zoals groen gas en waterfstof, en elektrisch rijden worden besproken.

De Goede Zaak is een intiatief van de gemeente Terschelling om ondernemers met elkaar te verbinden en samen grotere stappen te zetten in de verduurzaming van het bedrijfsleven op Terschelling. Samen met de Terschellinger Ondernemers Vereniging en Terschelling Energie hoopt ze nog meer Goede Zaken te realiseren in 2022. Heb je zelf een idee voor een Goede Zaak? Neem contact op met Willemijn Steentjes.

Deel: