300e lid voor Terschelling Energie

Gefeliciteerd Marjon en Tinus!

Tinus en Marjon van der Heide uit Hoorn zijn het 300e lid van Terschelling Energie. Om deze mijlpaal te vieren overhandigde Willemijn Steentjes, algemeen bestuurslid van de coöperatie, hen mede namens Stichting Duurzame Buurtschappen een energiescan aan en een krans van lokale droogbloemen van Juul uit Lies. “Hiermee kunnen jullie een volgende stap zetten in de verduurzaming van jullie huis. Het rapport dat voortkomt uit de scan laat zien waar de kansen liggen voor in de toekomst”, lichtte Willemijn toe.

Groener eiland
Tinus en Marjon waren al klant van Terschelling Energie en besloten per 1 december ook lid te worden. Voor Tinus en Marjon een logisch gevolg, vertelt Marjon. “Alles kwam eigenlijk samen. Ons contract liep af, we hadden al langer de wens om zonnepanelen aan te schaffen en om een aandeel te leveren aan een groener eiland voor onze jeugd. Daarom zijn we lid geworden van Terschelling Energie. Er komen bovendien 14 zonnepanelen te liggen op de schuur. Het idee dat we samen zonne-energie opwekken op het eiland vinden we prettig.”

Nieuwsgierig
Tinus en Marjon wonen al 25 jaar aan het Abt Folkertspad in Hoorn, het huis hebben ze zelf gebouwd. “We hebben het huis toen al wel compleet geïsoleerd natuurlijk, maar verder was duurzaamheid toen nog niet zo aan de orde”, vertelt Tinus. “We denken in ons dagelijks leven wel altijd om ons gebruik. De energiescan gaan we zeker uitvoeren, ik ben heel nieuwsgierig naar wat daar uitkomt. Wie weet kunnen we ook met kleine aanpassingen nog meer winst behalen.”

Terschelling Energie staat voor samen, lokaal en duurzaam. De leden van Terschelling Energie zijn dan ook de mede-eigenaren van de coöperatie en zij bepalen samen waar het ledenkapitaal en de winst van Terschelling Energie in wordt geïnvesteerd. Ook lid worden? Kijk eens hier voor meer informatie!

Deel: