Inspiratiesessie Festivals Zelfvoorzienend & Circulair

Vrijdag 1 april, 14.00-16.30 uur

De Goede Zaak, sessies voor ondernemers

Inspiratiesessie voor festivalorganisatoren over energiezelfvoorzienende en circulaire evenementen en festivals

Organisatoren van de verschillende festivals op Terschelling komen samen om met elkaar de uitdagingen te bespreken op het gebied van duurzaamheid. Govert Reeskamp van ITGWO en Peter-Richard Beeksma van Event Engineers delen hun ervaringen en kennis met het circulair en energie zelfvoorzienend maken van hun festivals. We pakken samen een casus aan en proberen alle deelnemers handvatten te bieden om verbeteringen door te voeren.

Govert Reeskamp is als freelancer al 14 jaar actief in het produceren en verduurzamen van evenementen. Hij werkt sinds de oprichting als technisch producent voor festival ITGWO op Vlieland, is innovatiescout bij Innofest en is actief als verbinder, verteller en versneller bij LabVlieland. Hij heeft veel duurzame innovaties getest in de praktijk en deelt zijn ervaringen graag met collegae.

Peter-Richard Beeksma is sinds 10 jaar managing partner bij Event Engineers. Event Engineers ondersteunt bedrijven in de evenementenbranche op het gebied van techniek en management. Ze leveren tijdelijke infrastructuren voor evenementen, zoals WiFi, kassa's, pinautomaten, stroom en water aan- en afvoer. Hij heeft een handig stappenplan ontwikkeld om de festivals waarvoor hij actief is qua energievoorziening te verduurzamen.

We dagen tijdens deze inspiratiesessie de deelnemers uit om een casus voor te leggen en die gesamenlijk aan te pakken. We zoeken daarnaast naar de gemene delers op Terschelling om efficienter en duurzamer samen te werken.

Vrijdagmiddag 1 april van 14.00 - 16.30 uur, inloop met koffie en thee vanaf 13.30 uur, Strandzeilclub West aan Zee.

Meer weten of wil je erbij zijn? Mail of bel Willemijn Steentjes: willemijn@terschellingenergie.nlof 06-14046455.