Guido Hogerheyde

Op 100 m3 na energieneutraal

Het huis van Guido is bijna energieneutraal. Hij heeft 26 zonnepanelen, een zonneboiler, hout- en cv-kachel, warmtepomp en ledverlichting. In de toekomst wil hij helemaal van het gas af en regenwater gebruiken om zijn toilet door te spoelen.

Deel:

Succesverhalen info:

De voormalige woning van Guido en zijn gezin (bouwjaar 2000) is voorzien vloerverwarming, en deze wordt sinds maart 2015 verwarmd of gekoeld door een lucht-water warmtepomp. De zonneboiler wordt opgewarmd d.m.v. de twee zonnecollectoren op het dak, en door de houtkachel in de woonkamer. Indien de boiler door de houtkachel de 60 graden bereikt heeft, gaat de overtollige warmte naar de vloerverwarming. Mocht het tapwater, dat de zonneboiler verlaat, de 60 graden nog niet heeft bereikt, dan wordt het naverwarmd door een gasgestookte combiketel.

Verder liggen er 12 zonnepanelen op de woning en 14 op de garage, op dit moment voldoende om het totale elektraverbruik te compenseren. Dit is inclusief het opladen van een elektrische auto waarmee per jaar 12.000 km wordt gereden.

Planning voor de toekomst is vervanging van de combiketel waardoor de gasmeter er uit kan en hergebruik van regenwater voor toiletspoeling.

 
Contact
  •  Guido Hogerheyde
  •  Abt Folkertpad 39,   Terschelling Hoorn
  •  0562-449135 en 06-50878303
  •  ghogerheyde@hetnet.nl
Partners in dit project
Documenten bij dit project
     

    Meer: