Ada Plinck en Gea van Essen

Uiteindelijk willen we gasvrij en energieneutraal wonen.

Gea en Ada zijn groene doeners in hart en nieren. De afgelopen jaren hebben ze hun huis naar hun duurzame hand gezet door de installatie van zonnepanelen, een zonneboiler en hun prachtige Rayburn houtfornuis, waarmee ze ook de vloer verwarmen. Ook in hun werk maken ze zich hard voor een groen Terschelling, Ada bij Oerol en Gea bij de gemeente.

Deel:

Succesverhalen info:

Ada en Gea wonen in een vrijstaand huis uit 1885. Het is een oud boerderijtje met daarin hun eigen woning en recreatieappartement. In de tuin staat nog een zomerhuisje. In 2002 zijn ze gestart met de isolatie van hun huis. De jaren erna hebben ze in stappen hun huis verduurzaamd. Hun oogappeltje is hun Rayburn houtfornuis! Dit prachtige fornuis verwarmt ook een 500-litervat die de vloerverwarming van warm water voorziet alvorens de CV het overneemt. Ook de aanvoer van de zonneboiler loopt via dit vat om het water voor te verwarmen. Het hout wordt lokaal op het eiland geproduceerd, zoals FSC dennenhout van Staatsbosbeheer en loofhout van oa. campings. Op hun dak ligt 24m2 aan zonnepanelen die ruim 3.000 kWh aan electriciteit opwekken. Daarmee kunnen ze in een groot deel van hun energie en dat van hun gasten voorzien.

Besparing

Dakisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas, Spaarlampen, Led-verlichting, A+-apparaten, Lage temp. vloerverwarming, HR+ ketel, Temp.regeling per vertrek, Gebruik groene energie.

Energieopwekking

Zonneboiler, Biomassakachels, Zonnepanelen

 
Contact
  •  Ada Plinck
  •  Landerum 17,  8893 GX Landerum
  •  0562-448997
  •  ada@oerol.nl
Partners in dit project
Documenten bij dit project
     

    Meer: